• Suapan RSS

Kod QR MSN Perak

Kem Bina Semangat Atlet SUKMA XVI, 2013

 

Kem Bina Semangat Kontinjen Perak SUKMA 2013 telah berlangsung dengan jayanya pada 17 hingga 19 May 2013 yang lalu. Kem ini telah disertai seramai 155 atlet, 83 (lelaki) dan 72 (wanita). Sebanyak 5 pasukan tidak dapat menyertai kem ini kerana menyertai kejohanan luar.

Program ini telah menyelitkan beberapa program yang merangkumi aktiviti fizikal dan sesi ceramah. Program ini telah mendapat kerjasama dari pihak PGA iaitu Pasukan Gerakan Am Polis DiRaja Malaysia. Semua aktiviti fizikal telah dikendalikan oleh pihak PGA manakala aktiviti ceramah dan latihan dalam kumpulan (LDK) telah dikendalikan oleh Dr. Sharifah Mazlina dan Cik Siti Kamesah Bee.

Kem ini telah dirasmikan oleh YB. Dato Abdul Puhat bin Mat Nayan selaku Ketua Kontinjen Negeri Perak.  Kem ini telah menyuntik semangat setiap atlet dalam menghadapi temasya SUKMA akan akan berlangsung tidak lama lagi. Beberapa aktiviti telah dijalankan bagi menaikkan semangat kontinjen serta mengeratkan silaturahim antara satu sama lain. Atlet juga telah didedahkan dengan aktiviti bagi membentuk jati diri dan menerapkan semangat berpasukan.
 
Pada malam terakhir kem, beberapa aktiviti santai telah diadakan seperti pertandingan karaoke, cabutan bertuah dan beberapa aktiviti lain. Secara kesimpulannya kem ini telah berjaya mendapat maklumbalas positif dari semua atlet yang berpuas hati dengan kem yang dianjurkan pada kali ini.
 
Aktiviti dimulakan dengan sesi “pendaftaran” seawal jam 10.00 pagi (Jumaat) yang dikendalikan oleh urusetia. Kem ini dijadual akan tamat pada 12 Mei 2013 (Ahad).
 
FaLang translation system by Faboba